– Ikke bevis for at BP påvirket Lockerbie-saken

DEN BRITISKE utenriksministeren William Hague mener det var galt å utlevere libyske Abdel Basset al-Megrahi. Foto: Everett Kennedy Brown/Epa.
DEN BRITISKE utenriksministeren William Hague mener det var galt å utlevere libyske Abdel Basset al-Megrahi. Foto: Everett Kennedy Brown/Epa.

Regjeringen i Storbritannia mener det ikke finnes bevis for at skotske myndigheter lot seg påvirke av oljeselskapet BP da de løslot mannen som er dømt for Lockerbie-bombingen.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Det skriver den britiske utenriksministeren William Hague i et brev til sin amerikanske kollega Hillary Clinton. Hague understreker dessuten at han mener det var galt å utlevere libyske Abdel Basset al-Megrahi.

Al-Megrahi er dømt for å ha sprengt et passasjerfly i lufta over den skotske småbyen Lockerbie i 1988. Til sammen 270 mennesker ble drept, hvorav de fleste var amerikanere.

I august i fjor ble al-Megrahi utlevert til Libya, etter å ha sonet åtte år av dommen på 27 år. Libyerens helsetilstand ble oppgitt som årsak til løslatelsen.

Amerikanske politikere har reagert sterkt etter at det kom fram opplysninger som tyder på at utleveringen skjedde etter press fra oljeselskapet BP, som ønsket å sikre seg en kontrakt om oljeleting i Libya. Det skal holdes en høring om saken i Senatet i slutten av juli. (©NTB)

Personvernpolicy