Obama: – Viktig ikke å forhaste seg i Mexicogolfen

USAs president Barack Obama advarte fredag mot å ta gleden på forskudd etter nyheten om at oljeutslippet i Mexicogolfen for øyeblikket er stoppet. – Det gjenstår fortsatt en enorm mengde arbeid, sa Obama på en pressekonferanse. Foto: REUTERS / Yuri Gripas / SCANPIX
USAs president Barack Obama advarte fredag mot å ta gleden på forskudd etter nyheten om at oljeutslippet i Mexicogolfen for øyeblikket er stoppet. – Det gjenstår fortsatt en enorm mengde arbeid, sa Obama på en pressekonferanse. Foto: REUTERS / Yuri Gripas / SCANPIX

Det gjenstår fortsatt en enorm mengde arbeid før oljelekkasjen i Mexicogolfen er fullstendig tettet, sa USAs president Barack Obama fredag.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Torsdag kveld rapporterte oljeselskapet BP at det hadde klart å stanse lekkasjen fra den ødelagte oljebrønnen som siden 20. april har spydd ut mellom 30.000 og 60.000 fat olje per døgn.

– Jeg har registrert at en rekke medier har rapportert de siste nyhetene fra Mexicogolfen som om oljekatastrofen er over, sa USAs president Barack Obama på en pressekonferanse fredag.

– Men det er viktig at vi ikke forhaster oss, advarte presidenten, som ikke vil ta gleden på forskudd.

– Vi er ikke ferdige med arbeidet. Vi er ikke ferdige før vi kan erklære at lekkasjen er stoppet fullstendig.

Testingen av den nyeste oppsamlingshetten som ble plassert over den lekkasjen tidligere denne uken, fortsatte fredag for fullt. Torsdag kveld kunne gledesstrålende representanter fra BP fortelle at oljeutslippet var stoppet.

– Situasjonen er fortsatt alvorlig de som bor i de områdene som er rammet av utslippene, minnet Obama reporterne om.

– De gode nyhetene er at testene tyder på at den nye oppsamlingshetten kan gjøre oss i stand til enten å stoppe utslippet eller samle opp oljen som slipper ut, i tiden fram til de to avlastningsbrønnene er ferdige, sa Obama.

Presidenten slo fast at den endelige løsningen for å stoppe utslippet først kommer på plass når avlastningsbrønnene er ferdige, men han ville ikke gi noen indikasjon på hvor mye arbeid som gjenstår med disse.

(©NTB)

Personvernpolicy