Røkke tok siste stikk mot «Gale-Kurt»

Kjell Inge Røkke (foto: Scanpix)
Kjell Inge Røkke (foto: Scanpix)

Kjell Inge Røkke får endelig oppgjør - etter 11 års venting.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Snart triller 65 milioner kroner inn på Kjell Inge Røkkes konto, som er siste avdrag av erstatningen på 140 millioner kroner etter en svindelsak i Danmark - med forgreninger til en bank i fyrstedømmet Liechtenstein, skriver Dagens Næringsliv.

Dermed settes et endelig punktum for striden mellom Røkke og «Gale-Kurt», dansken Kurt Thorsen, som forsøkte å loppe Røkke på slutten av 1990-tallet i forbindelse med det såkalte Gefion-salget.

«Gale-Kurt»
I desember 1998 solgte det daværende Røkke-selskapet Aker RGI sin aksjepost i det danske investeringsselskapet Gefion til selskapet De Soto Equity Aps for 845 millioner kroner.

I kulissene lusket den danske eiendomsbaronen Kurt Thorsen, bedre kjent som «Gale-Kurt».

Grovt bedrageri
I 1991 hadde Kurt Thorsen stått for en av de største konkursene i Danmarks historie. Nå hadde han sammen med en tidligere direktør i forsikringsselskapet PFA utstedt falske garantier for kjøpesummen for Gefion.

Thorsen ble i 2000 dømt til seks års fengsel for dokumentfalsk og grovt bedrageri. I 2004 ble «Gale-Kurt», hans tidligere advokat og bankforbindelsen LGT Bank fra Liechtenstein dømt til å betale Røkke 70 millioner kroner pluss renter i erstatning.

Les også: Mer trøbbel for «Gale-Kurt»
Røkke vil trekke «Gale-Kurt» for retten

Røkke-svindler slått ned i fengselet

Personvernpolicy