Meny

Terrorsiktet var påmeldt oljeboringskurs

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

To ganger de siste årene har den terrorsiktede usbekeren (31) meldt seg på kurs i bore- og brønnteknikk.

– Han meldte seg opp i 2007, men møtte aldri opp på kurset. I 2009 fikk vi igjen inn en påmelding, men av uvisse grunner deltok han ikke da heller. Han har derfor ikke vært elev her, sier opplæringsleder Sverre Bautz ved ITC-boreskole på Nøtterøy ved Tønsberg til VG Nett.

Ifølge en NUPI-rapport fra 2005 er oljeindustrien utpekt som et potensielt mål for terrorister. Et angrep på norsk olje- og gassproduksjon kan ramme norsk økonomi, eller økonomien til land som er avhengige av norsk olje. Aksjoner kan også påvirke oljeprisen og ringvirkningene for internasjonal økonomi kan bli store, kommer det fram i rapporten.

– Det er skremmende at en som nå er terrorsiktet har meldt seg på kurs hos oss. Han kan ha vært inne på tanken av noe, sier Bautz.

31-åringens forsvarer, Kjell T. Dahl, er ikke kjent med at klienten hans skal ha meldt seg på noe kurs i bore- og brønnteknikk.

– Dette er ny informasjon for meg. Umiddelbart synes jeg det er vanskelig å se relevansen mellom dette og siktelsen, sier Dahl til VG Nett. (©NTB)

Takk for at du abonnerer

Motta våre nyheter via Messenger

Jeg godtar brukvervilkårene
Populært