Meny

SAS på rett kurs

SAS-sjef Mats Jansson (foto: Scanpix)

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

SAS fyller flyene godt: Kabinfaktoren i juni lå på samme rekordhøye nivå som i mai.

SAS Gruppen hadde en oppgang i passasjertrafikken (RPK) på 0,1 prosent i juni 2010 sammenlignet med samme måned i 2009. Scandinavian Airlines hadde isolert sett en nedgang i RPK på 1,1 prosent i samme periode.

Totalt fløy 2,4 millioner passasjerer med SAS i juni.

I løpet av måneden klarte passasjerene å fylle opp nesten 80 prosent av flysetene, det er en forbedring på tre prosentenheter sammenlignet med fjorårsperioden.

Den største økningen skjedde innenriks i Danmark og på de interkontinentale rutene.

Setter inn flere fly
For å møte den stigende etterspørselen til USA og Asia setter dermed SAS inn ytterligere et langdistansefly til høsten.

Den økende kabinfaktoren innebærer at RASK, inntekt per tilgjengelig setekilometer, steg noe i mai til tross for lavere gjennomsnittlige billettpriser enn i fjoråret. For juni ventes yielden (passasjerinntekter, ofte målt i kroner per kilometer) å vise en lignende utvikling som i mai.

«Markedet fortsetter å være uforutsigbart, men en vending er merket på Asia-ruter, de fleste USA-ruter og utvalgte Europa-ruter, men usikkerheten består, særlig for yieldutviklingen fremover. Som en følge av dette har SAS iverksatt yieldbedrende tiltak for å motvirke den negative yieldutviklingen», heter det i en melding fra SAS.

- Positiv utvikling
- Trafikktallenes positive utvikling er tildels en effekt av at markedet henter seg inn igjen, men de viser også at arbeidet vårt med produktutvikling og punktlighet gir resultater. To måneder på rad har kundetilfredsheten vår økt, og vi fortsetter å utvikle produktet vårt og servicekonseptet for å gjøre kundenes reiser enda enklere og smidigere, både i luften og på bakken, sier SAS-sjef Mats Jansson i en pressemelding.

Les også:
SAS slår tilbake
Flere flyr med SAS
SEB Enskilda knuste aksjeinvestor i retten
- Jeg fikk kjeft flere ganger om dagen i fire år

Takk for at du abonnerer

Motta våre nyheter via Messenger

Jeg godtar brukvervilkårene
Populært