Meny

Statoil gir etter for krav om norsk

TOK SPRÅKAFFÆRE: Statoil bøyer seg for språkkritikken fra olje- og energiminister Terje Riis-Johansen (bildet).

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Statoil trekker tilbake kravet om at all skriftlig kommunikasjon skal skje på engelsk. Selskapet snur etter kritikk fra olje- og energiminister Terje Riis-Johansen (Sp).

Statoil sendte i april ut et brev til sine største underleverandører der de informerte om at all skriftlig kommunikasjon i fremtiden skulle skje på engelsk. Årsaken var at selskapet ville spare penger.

Dette skapte sterke reaksjoner fra blant andre Noregs Mållag og Språkrådet. Språkrådets direktør, Sylfest Lomheim, refset Statoil i et brev til olje- og energidepartementet og hevdet selskapet gikk imot Stortingets språkpolitikk.

Nå melder bt.no at Statoil har gitt etter for presset etter å ha hatt kontakt med departementet.

– På begge språk

«Selskapet opplyser at det i Norge vil benytte norsk, og at engelsk vil benyttes der det synes nødvendig og rimelig. Statoil vil klargjøre dette i et brev til sine norske leverandører», heter det i svarbrevet fra Terje Riis-Johansen til Lomheim.

– Vi vil kommunisere på begge språk sånn at vi ivaretar hensynet til dem som har gitt uttrykk for at de ønsker kommunikasjon på norsk, sier informasjonsdirektør Jannik Lindbæk i Statoil.

Lomheim er fornøyd med svaret fra ministeren.

– Vi kommer til å se etter at de bruker norsk der det er rimelig og praktisk. Om de ikke praktiserer dette, vil vi minne om det statsråden har skrevet, sier språkdirektøren. (©NTB)

Privatøkonomi
Populært