Meny

– Britene jobber med kriseplan for å redde BP

Den britiske regjeringen har begynt å forberede seg på at BP kan kollapse under kostnadene etter oljekatastrofen i Mexicogolfen. Foto: REUTERS / Lyle W. Ratliff / SCANPIX

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Britiske myndigheter frykter BP skal gå over ende på grunn av oljelekkasjen og jobber med en kriseplan for hvordan selskapet kan reddes.

Representanter fra det britiske finansdepartementet og handelsdepartementet har hatt samtaler om krisescenarioet, skrev The Times tirsdag, uten å sitere navngitte kilder i saken.

BP regnes som en av pilarene i den britiske industrien, og flere pensjonsfond i Storbritannia har investert betydelige summer i selskapet. Derfor er regjeringen svært bekymret for BPs framtid, ifølge avisa.

– Det er uklart hvor ille dette kommer til å bli, men myndighetene må være forberedt på alle eventualiteter, fortalte en anonym kilde til avisa.

Oppslaget ble møtt med taushet i Downing Street. En talsperson for statsminister David Cameron sa til AFP at regjeringen uansett ikke ville ha kommentert redningsplaner for selskaper dersom noe slikt skulle være på trappene.

Les også: 75 dager med oljeutslipp i Mexicogolfen

Samtidig prøver BP selv å forsikre omverdenen om at selskapet er i stand til å betale for seg uten å få pengehjelp utenfra. Tirsdag ble det kjent at selskapet ikke vil skrive ut flere aksjer for å bedre sin egen likviditet. Nyheten førte til at BP-aksjen på steg på London-børsen, og Royal Bank of Scotland endret sin vurdering av aksjen fra «vent» til «kjøp».

Mandag opplyste BP at olje fra lekkasjen har nådd kysten av Texas. Oljesølet har dermed rammet alle de fem delstatene med kyst til Mexicogolfen. (©NTB)

Les også: Kan denne redde Mexicogolfen?

Les flere nyheter på ABC Nyheters forside.

Privatøkonomi
Populært