Meny

Finansmann frifunnet for voldtekter

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

En kjent forretningsmann er i Borgarting lagmannsrett frikjent for voldtekt og overgrep mot en tidligere samboer og ekskone.

— Jeg er veldig glad. Jeg begynte å gråte da jeg fikk frifinnelsesdommen, sier mannen til Dagbladet.no. Han ser på dommen som en seier mot Økokrim, som sto for tiltalen i den uvanlige sedelighetssaken.

Fire av sju meddommere mente finansmannen i 40-årene måtte frifinnes.

— Jeg er evig takknemlig overfor mine advokater, sier finansmannen, som hevder Økokrim har brukt skitne triks for å felle ham.

Mannen ble i fjor dømt til tre års fengsel for overgrep og voldtekt mot to kvinner han har hatt forhold til av Oslo tingrett. Da dommen ble anket, ble han frikjent av juryen i lagmannsretten, men fagdommerne satte kjennelsen til side. Nå er finansmannen frikjent i tredje rettsrunde.

Voldtektssaken ble rullet opp da Økokrim ransaket mannens leilighet i forbindelse med etterforskningen av en annen sak. Under sengen i leiligheten fant de brev hvor finansmannen skriftlig skal ha lovet at han aldri skulle voldta ektefellen igjen. Først etter at politiet konfronterte kvinnen med opplysningene i saken, anmeldte hun mannen for voldtekt og seksuell omgang.

Det er første gang Økokrim har ført en voldtektssak for domstolen. (©NTB)

Les også:

Finanskjendis tiltalt for voldtekt

Finanskjendis dømt for voldtekt

Takk for at du abonnerer

Motta våre nyheter via Messenger

Jeg godtar brukvervilkårene
Populært