Meny

Ringer 30.000 Hydro-aksjonærer

Meglerbordet i Dnb Markets (foto: Scapix).

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Mange bruker ikke tegningsrettene sine, og mister dermed verdier.

45 aksjemeglere ringer 30.000 Hydro-aksjonærer for å fortelle at de må bruke tegningsrettene sine for å unngå utvanning, skriver Dagens Næringsliv.

Aksjemegler Mats Gehrken i DnB Nor Markets ringte i forrige uke over 2.000 aksjonærer, og fikk snakket med 800 av dem.

-Det hender jo at noen blir sure når jeg ringer dem, de tror det er snakk om telefonsalg når jeg ringer på kvelden, men tonen pleier raskt å endre seg når jeg forteller at de sitter på pengeverdier de ikke var klar over, sier Gehrken til DN

Ringer i 14 timer...
Meglerne begynte å ringe fredag 25. juni. De legger på røret fredag 9. juli. Da skal nærmere 30.000 Hydro-aksjonærer ha blitt oppringt. Målet er at 25.000 av disse har besvart oppringingen og mottatt budskapet.

På en helt vanlig dag på jobben snakker han i telefonen fra morgen til ettermiddag med investorer som skal kjøpe og selge aksjer. I disse to intense sommerukene snakker han i telefonen fra tidlig om morgenen til sent på kvelden.

- Jeg drømmer om tegningsretter, sier Gehrken til DN.

Tegningsretter med verdi
Hydro-emisjonen er rettet mot eksisterende aksjonærer.

- Aksjonærene får tildelt syv tegningsretter for hver 23. aksje de eier. En tegningsrett gir rett til å tegne en ny aksje for 26,30 kroner per aksje.

Nåværende aksjonærer må gjøre noe aktivt i forhold til tegningsrettene de får tildelt, enten tegne nye aksjer eller selge tegningsrettene. Hvis ikke, blir de vannet ut og mister verdien av tegningsrettene, noe alle aksjonærer ikke klar over.

Verdien aksjonærene mister ved å ikke foreta seg noe, er differansen mellom børskurs på Hydro-aksjen og tegningskursen på 26,30 kroner. Fredag ettermiddag var denne differansen på rundt fire kroner. For en aksjonær som er tildelt 5.000 tegningsretter tilsvarer det 20.000 kroner.

Les også:

Blar opp, men mister makt

Hydro med gigantkjøp

Hydro rister av seg krisen

Kastet bort 28 millioner i Rec

Privatøkonomi
Populært