Meny

Orkla-sjef Opedal varsler sin avgang

Konsernsjef i Orkla, Dag J. Opedal, kunne glede seg over gode tall i første kvartal i 2010. Men nå varsler han sin avgang. (Foto: Lise Åserud / Scanpix)

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Dag J. Opedal varsler at han vil gå av som konsernsjef i Orkla ASA i løpet av året. Opedal har vært Orkla-sjef i snart seks år.

Dag J. Opedal varsler at han vil gå av som konsernsjef i Orkla ASA i løpet av året. Opedal har vært Orkla-sjef i snart seks år.

I en pressemelding blir det opplyst at Opedal skal fortsette som styreleder i solenergiselskapet Rec og som styremedlem i Jotun. I meldingen takker styreleder og hovedeier i Orkla, Stein Erik Hagen, for den omfattende innsatsen Opedal har gjort for Orkla-konsernet.

Opedal er 51 år gammel. Han ble konsernsjef etter at selskapets hovedeier, Stein Erik Hagen, først hadde kvittet seg med Jens P. Heyerdahl og deretter Finn Jebsen som konsernsjefer.

Opedal vil blant annet bli husket for at han drev gjennom salget av avisene i Orkla Media til iren David Montgomery. Det var en god forretning for Orkla, men avisene rundt om i Norge har ikke vært like begeistret.

Orkla-aksjen er en av dem som ikke har kommet seg etter finanskrisen. Den ble fredag formiddag handlet på et bunnivå på Oslo Børs. (©NTB)

Privatøkonomi
Populært