Meny

Børsen sank som en sten

Bratt morgenfall på Oslo Børs i dag.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Oslo Børs fulgte resten av verden nedover torsdag morgen. Dagen begynte med et bratt fall, og etter en times handel var hovedindeksen ned 1,97 prosent til 321,65 poeng.

Hele fallet kom i løpet av de første minuttene børsen var åpen, mens det resten av morgenen kun var små bevegelser på hovedindeksen.

En meglersjef sier torsdag morgen til TDN Finans at han venter et fall på rundt to prosent, som tilsvarer fallet i det europeiske futures-markedet.

Statoil fulgte den generelle trenden, og var ned 2,1 prosent. Selskapet fortsetter samtidig tildelingen av kontrakter for blant annet vedlikehold, inspeksjon og isolasjon. Torsdagens tildelinger har en verdi på nærmere 15 milliarder kroner.

Norsk Hydro er ned 3,1 prosent, seismikkselskapet PGs faller 3,6 prosent mens REC er taperen blant de mest omsatte aksjene med et fall på hele 5,5 prosent. John Fredriksen ser nedgang i flere sektorer torsdag: Seadrill, Frontline og Marine Harvest er alle på vei ned, med verditap på mellom 1 og 4,8 prosent

Eneste lyspunkt på topp-ti-listen er Telenor, som så vidt unngår røde tall med en marginal kursvekst på 0,06 prosent.

Også oljekursen fikk seg en liten knekk torsdag morgen. Ett fat nordsjøolje koster 73,83 dollar, mens amerikansk lettolje går for 74,42 dollar fatet. (©NTB)

Takk for at du abonnerer

Motta våre nyheter via Messenger

Jeg godtar brukvervilkårene
Populært