Statoil-avtaler for 49 milliarder med norske selskaper

Konsernsjef Helge Lund i Statoil (foto: Scanpix).
Konsernsjef Helge Lund i Statoil (foto: Scanpix).

Aker Solution og fire andre norske selskaper har inngått vedlikeholdsavtaler med Statoil for 49 milliarder kroner.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

I tillegg til Aker Solution er de øvrige selskapene Aibel AS, Reinertsen AS, Fabricom AS og Apply Sørco AS. Rammeavtalene for vedlikeholds- og modifikasjonsarbeid på norsk sokkel varer i fire år med en opsjon på å forlenge avtalene inntil fire år og vil sysselsette mer enn 5.000 personer i denne perioden.

– Det er første gang Statoil inngår denne typen avtaler etter fusjonen med olje- og gassdivisjonen i Hydro i 2008, sier Øystein Michelsen, Statoils konserndirektør for undersøkelse og produksjon i Norge.

Arbeidsplasser i nord

De fem selskapene skal utføre vedlikeholds- og modifikasjonsarbeid på alle Statoils installasjoner på norsk sokkel. Avtalene gjelder også landanleggene på Sture og Melkøya, samt Kårstø og Kollsnes der Statoil som teknisk operatør inngår avtaler på vegne av operatøren Gassco.

Aibel har med sin rammeavtale til en verdi på 8-9 milliarder kroner økt sitt engasjement for Statoil.

– Vi er strålende fornøyd med at vi har fått fornyet tillit. Dette styrker vår posisjon og betyr økt sysselsetting, sier administrerende direktør i Aibel, Jan Skogseth.

Nå søker selskapet etter flere ansatte, for tildelingen er ifølge Aibel særlig viktig for selskapets avdelinger i Hammerfest og Harstad.

To nye

Aker Solutions kontrakt har en ramme på 4,4 milliarder kroner.

– Vi er svært fornøyd med at vi har fått tildelt disse kontraktene. Det er innenfor vår kjernevirksomhet og vil styrke aktiviteten vår i Stavanger, Bergen og Trondheim, sier direktør for vedlikeholdsseksjonen i Aker Solution, Stian Vemmestad, i en pressemelding.

De to selskapene Fabricom AS og Apply Sørco er helt nye leverandører for Statoil. Administrerende direktør Frederik Hvistendahl i Apply Sørco er strålende fornøyd.

– Rammeavtalen representerer et endelig gjennombrudd for oss i vedlikeholds- og modifikasjonsmarkedet, sier han.

Samlet vil rammeavtalen beskjeftige rundt 200 personer i Apply Sørco og selskapet anslår at avtalen vil representere en verdi på 2 milliarder kroner. (©NTB)

Personvernpolicy