Verdens største aksjesalg

Fra en pressekonforenanse som Agriculture Bank of China (AgBank) holdt i Hong Kong (foto: Scanpix).
Fra en pressekonforenanse som Agriculture Bank of China (AgBank) holdt i Hong Kong (foto: Scanpix).

Aksjer for en samlet verdi på over 150 milliarder kroner blir lagt ut for salg når den kinesiske storbanken AgBank går på børs. Aldri før har så store aksjeverdier vært til salgs samtidig.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

AgBank er den kinesiske landbruksbanken, og den siste av Kinas fire store statlige banker som blir børsnotert. Banken vil legge sine aksjer ut til salgs på børsene i Hongkong og Shanghai i juli

Men allerede nå står investorene i kø for å tegne seg for aksjer. Den britiske banken Standard Chartered Group (SCC) sier at de vil tegne seg for 500 millioner aksjer, og blir dermed en av AgBanks største eiere.

– AgBank er en stor bank med en lysende framtid, sier toppsjefen i SCC, Peter Sands, i en uttalelse til børsen i London.

Blant andre som sier de er interessert i å investere stort i AgBank er Qatars nasjonale oljefond og den amerikanske matgiganten Archer Daniels Midland.

Onsdag fikk også småinvestorer en mulighet til å skaffe seg en liten bit av AgBank-kaken, og det var lange køer utenfor bankfilialer i Hongkong der AgBank-prospekter ble delt ut. (©NTB)

Mer om økonomi her.

Les flere nyheter på ABC Nyheters forside.

Personvernpolicy