Halverte salget av boliger i utlandet

Det er mange som kunne tenkt seg en leilighet i Nice (foto: Scanpix).
Det er mange som kunne tenkt seg en leilighet i Nice (foto: Scanpix).

... men prisene holder seg godt i flere middelshavsland.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

- Vi snakker om at det har vært en halvering i antall solgte eiendommer. I et normalår selges det mellom 8000 og 9000 eiendommer i utlandet til nordmenn. I fjor var antallet rundt 4500, sier daglig leder Agnar D. Karlsen i Norsk Megling til Estate Media.

Tidligere denne måneden anslo Bjørn Erik Øye i Prognosesenteret at tallene ville vise at mellom 3.000 og 4.000 norske husstander kjøpte fritidsbolig i utlandet ifjor.

Les saken: Sug etter feriebolig i utlandet

Interessen på full fart oppFallet i 2009 skyldtes hovedsakelig finanskrisen, og prisnedgangen på norske boliger. I flere land, særlig Spania, var det også en stor overproduksjon av boliger. Spania har en arbeidsledighet på 20 prosent, sliter med høy statsgjeld og boligprisene har i mange tilfeller rast 50 til 70 prosent. Og mange av boligene er i praksis uselgelige.

Analytikere og meglere DN.no har snakket med mener bevegelsene de ser i markedet og nye undersøkelser viser at interessen er på full fart opp igjen, selv om det fortsatt er mye usikkerhet knyttet til den økonomiske utviklingen i Sør-Europa.

Les:
Sug etter feriebolig i utlandet
Spania-boom for solhungrige nordmenn

Holder seg godt i Frankrike og Italia
Carlsen i Norsk Megling som spesialiserer seg på markedet rundt Middelhavet sier til Esate Media at prisene på ferieeiendommer langs Middelhavskysten i Frankrike og i Italia holdt seg godt, og at det i disse to landene hovedsakelig har vært liten prisnedgang.

De som foretrekker hytte ved sjøen hjemme i Norge, må punge ut med stadig mer, viser en undersøkelse lagt frem i forrige uke.

Les: Hytteprisene i været
Tidenes høyeste kvadratmeterpris

Personvernpolicy