Får låne mer til Norges beste boliglånsrente

Statens Pensjonskasse Foto: Scanpix
Statens Pensjonskasse Foto: Scanpix

Lånerammen økes kraftig i Statens pensjonskasse.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Se også

Boliglånskalkulator
Kalkulatoren viser de beste og de største lånegiverne innenfor 60 prosent og 80 prosent av markedsverdi, på forskjellige lånebeløp.

Boliglån - topplisten
Viser de fem beste bankene på fire forskjellige beløp, innenfor både 60 prosent og 80 prosent av markedsverdi.

Statens pensjonskasse har hevet lånerammen fra 1,5 til 1,7 millioner kroner. Det betyr at et av Norges gunstigste boliglåntilbud er blitt enda gunstigere.

- Vi er veldig fornøyd med at vi nå kan tilby medlemmer en låneramme på 1,7 millioner, sier lånesjef Mette Ysterbø Hagen.

Økt låneramme kom som et resultat av lønnsforhandlingene i staten, og lånesjefen håper at enda flere medlemmer i Statens pensjonskasse nå vil benytte seg av denne sentrale medlemsfordelen.

Rente på 2,5 prosent
Statens pensjonskasse tilbyr en boliglånsrente på 2,5 prosent. Dette er blant landets beste lånetilbud.

Beste rente på det åpne markedet ligger i dag på 3-3,5 prosent.

abcpenger.no/kalkulator:
Sjekk hvor mye du kan låne
Sjekk hva en renteendring betyr for deg før og etter skatt

Sparer 10-12 000 kroner i året
Tall fra Statistisk sentralbyrå viser at renten på boliglån hos Statens pensjonskasse ligger rundt ett prosentpoeng lavere enn tilsvarende lån i de ti største bankene. Det betyr tusenvis av kroner spart.

Statens pensjonskasse har satt opp følgende eksempel:Med utgangspunkt i et lån på 1,7 millioner kroner, og for å forenkle utregningen gjøres lånet avdragsfritt i ett år. Med en rente som ligger ett prosentpoeng under andre boliglån, får du da en nettogevinst etter skatt på rundt 12.000 kroner.

Viktig økning
- Den øvre lånegrensen på 1,5 millioner kan ha hindret noen i å søke lån hos oss. Når rammen er økt til 1,7 millioner for ett medlem, og 3,4 millioner når to i husstanden er medlemmer, vil lånetilbudet bli aktuelt for enda flere, mener lånesjef Mette Ysterbø Hagen.

Behandlingstiden på lånesøknader nå er én til to uker.

Les også:
- Dyrere boliglån

Varsler høyere boligrente

Personvernpolicy