Norsk hotell blant verdens hotteste

Bildet viser utsikten fra badstuen på Juvet hotel. (Foto: Juvet hotel/Scanpix)
Bildet viser utsikten fra badstuen på Juvet hotel. (Foto: Juvet hotel/Scanpix)

Bare ett norsk hotell har fått plass på The Sunday Times’ liste over verdens hotteste: Juvet Hotel.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Hotellet er nok ukjent for de aller fleste. Det er helt nytt og ligger bortgjemt til ved elva Valldøla noen minutters kjøretur nord for Valldal på Sunnmøre, i retning Trollstigen, ikke langt fra det moderniserte Gudbrandsjuvet som skal åpnes av samferdselsminister Magnhild Meltveit Kleppa (Sp.) mandag.

På listen i The Sunday Times deler Hotel Juvet plass med blant andre W. Hotel Santiago, Chile, Andaz, New York, Boundary, London, The Armani Hotel, Dubai, Hotel Missoni, Edinburgh og The Yamu, Phuket.

Sju rom

Hotellet er tegnet av arkitektene Jensen & Skodvin. Det er et frittliggende landskapshotell som består av sju (7) doble rom. Hotellet er definitivt for spesielt interesserte. Og passer sikkert også best for den som har litt tykkere lommebok enn gjennomsnittet. Romprisen er fra 2.500 kroner og oppover.

For denne summen får man et designrom uten TV og telefon. Alt er innrettet på ro og hvile. Her skal skuldrene senkes. Det er ingen andre forstyrrelser enn fuglekvitter og bruset fra elva Valldøla, forutsatt at man også legger igjen mobilen i Mercedesen.

På baksiden er det ikke et eneste vindu. Foran er det bare vinduer og ingen gardiner. Ingen rom er like. Spektakulært er en mye brukt klisjé som passer godt til dette anlegget.

Galskap

Knut Slinning (59) har brukt sparepengene sine på å bygge opp stedet. Han er tidligere lærer (i blant annet bedriftsøkonomi!) og har drevet med eiendomsutvikling i Ålesund. Han hadde 20 millioner kroner i banken. Alt er brukt på Hotel Juvet. Nasjonale turistveier har også bidratt med noen millioner, ettersom hotellet ligger i rimelig nærhet til Gudbrandsjuvet. Arkitekten er den samme begge steder.

– Jeg innrømmer at det er mye galskap og idealisme og i mindre grad tanken på en stor økonomisk avkastning, som ligger bak denne satsingen, sier Slinning til NTB.

Han forteller at han aldri har eid en aksje på børsen i hele sitt liv, og har andre målestokker for utbytte enn penger. En litt utypisk sunnmøring.

Arkitekturturisme

Blant annet har det gledet ham veldig at det har kommet besøkende til Hotel Juvet fra London, Lisboa, New York og andre storbyer som har hatt arkitektur som hovedformål med reisen sin.

– Det er folk som har tatt flyet til Vigra og leiebil derfra. Det har vist seg at de aldri har hørt verken om Geiranger eller Trollstigen. De har kommet direkte hit for å se på de arkitektoniske løsningene, sier Slinning.

Fra Ålesund er det halvannen time til Hotel Juvet. Fra Molde knappe to timer.

De frittliggende rommene står på stålsøyler for å skåne naturen. Rundt er alt uberørt. Slinning liker å kalle rommene for gapahuker med komfort.

Pittoresk, vil kanskje noen si. Helt vilt er et annet uttrykk som kan tolkes på minst to måter og som passer perfekt, vil vi tro.... (©NTB)

Personvernpolicy