Kraftig nedbør skaper problemer

Foto: Gorm Kallestad / SCANPIX .
Foto: Gorm Kallestad / SCANPIX .

Sterk nedbør og flom i Gaula skaper problemer for NSB i Midt-Norge. Også på Østfoldbanen er det nå problemer.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Ved 12-tiden lørdag opplyser Jernbaneverket at strekningen mellom Støren og Lundamo i Sør-Trøndelag er gjenåpnet etter å ha vært stengt på grunn av store mengder nedbør. Jernbaneverket vil fortsatt opprettholde høynet beredskap på grunn av nedbørsmengden og fordi det er varslet fortsatt store nedbørsmengder i området.

Har du bilder? Send dem til oss på tips@abcnyheter.no

Det betyr at togene må gå med redusert hastighet på strekningen. Siden det ene sporet ved Hovin i tillegg er stengt på grunn av flom, vil passasjerene måtte regne med noen forsinkelser.

Flomproblemer

Både politi, brannvesen og Hovedredningssentralen måtte natt til lørdag trå til for å redde sju laksefiskere nettopp ved Hovin. Fiskerne fikk problemer da vannstanden økte så raskt at halvøya de hadde fisket fra i Gaula ble omgjort til en øy, og de ikke kom seg på land.

Mannskaper fra brannvesenet kom seg ut til de sju i båt og fikk reddet dem i land.

Den høye vannstanden i elven har også skapt problemer for en campingplass ved Støren der de rundt 100 gjestene måtte evakuere ved firetiden natt til lørdag.

Ifølge Adresseavisen er vannstanden i Gaula den høyeste på over 20 år, men Norges vassdrags- og energidirektorat (NVE) mener at vannføringen nå har vært på sitt høyeste og vil gå ned i løpet av lørdag ettermiddag og kveld.

Fortsatt stengt

På strekningen mellom Soknedalen og Støren er sporet fortsatt stengt etter at lokomotivet i et godstog sporet delvis av da det kjørte inn i et lite jordras på Dovrebanen natt til lørdag. Ingen personer ble skadd.

Mannskaper fra Jernbaneverket jobber fortsatt med å jekke lokomotivet som sporet av tilbake på sporet. Det er verken meldt om omfattende skader på lokomotivet eller skinnegang som følge av avsporingen.

Reisende vil bli transportert med buss på strekningen.

Ved 13-tiden måtte også Østfoldbanen gi tapt etter at en kjøreledning har falt ned av ukjente årsaker.

– Strekningen mellom Ljan og Holmlia er nå stengt etter at et lokaltog har stoppet på grunn av problemer med kjøreledningen. Det vil bli enkeltsporet drift mot Ski inntil reparasjon er foretatt, sier pressevakt Harry Korslund i Jernbaneverket.

På strekningen mellom Lillehammer og Tretten er Dovrebanen åpnet for trafikk igjen etter strømbrudd.

Strekningen mellom Roa og Hønefoss var også stengt tidligere lørdag etter at kraftig vind førte til at kjøreledningen blåste ned, men er nå gjenåpnet.

Morgentoget fra Oslo til Bergen var over tre timer forsinket ut fra Oslo S på grunn av problemene. (©NTB)


Personvernpolicy