– Unnlot bevisst å informere Stortinget

Opposisjonen har stilt mistillitsforslag mot olje- og energiminister Terje Riis Johansen. (Foto: Stian Lysberg Solum / Scanpix)
Opposisjonen har stilt mistillitsforslag mot olje- og energiminister Terje Riis Johansen. (Foto: Stian Lysberg Solum / Scanpix)
Artikkelen fortsetter under annonsen

Frps Ketil Solvik-Olsen fastholder at regjeringen bevisst holdt tilbake opplysninger om forsinkelser ved Mongstad og sier at olje- og energiminister Terje Riis-Johansen (Sp) ikke har Stortingets tillit.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Solvik-Olsen mener det eneste begrunnelsen må være at regjeringen ikke ønsket en pinlig debatt om månelandingsprosjektet under valgkampen i fjor.

– Gjentatte ganger fikk regjeringen klare advarsler fra Gassnova og Statoil om at fullrensing i 2014 var urealistisk. Disse opplysningene ble ikke brakt videre til Stortinget, sa Solvik-Olsen i Stortinget fredag.

Mistillitsforslagene som opposisjonen har varslet, blir framsatt på rekke og rad med samme begrunnelse. Stortinget drøfter egentlig revidert nasjonalbudsjett, men har en egen sekvens om framdriften ved Mongstad, siden regjeringen ga en redegjørelse om dette til Stortinget som en del av revidert budsjett i mai.

Høyres Nikolai Astrup slutter seg til påstandene om at olje- og energiminister Terje Riis-Johansen (Sp) har ført Stortinget bak lyset ved ikke å viderebringe klare advarsler om forsinket framdrift.

– Alle rapporter trakk i samme retning. Vi fikk ikke tilgang til disse opplysningene. Høyre mener derfor at Riis-Johansen ikke har Stortingets tillit, sa Astrup. (©NTB)