Mindre populært med forbrukslån

Illustrasjonsfoto: Colourbox
Illustrasjonsfoto: Colourbox
Artikkelen fortsetter under annonsen

Det er blitt mindre populært å ta opp forbrukslån, viser tall fra Finanstilsynet. Samtidig er det blitt mer populært å spare.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen
Se også

Forbrukslånskalkulator
Forbrukslån er lån som gis uten noen form for tilleggssikkerhet. Det er derfor renten også er de høyeste blant vanlige lån. Vi har sett på lånegiverne som satser spesielt på usikrede lån.

Boliglånskalkulator
Har du ledig sikkerhet kan boliglån gi store besparelser på forbrukslånene. Kalkulatoren viser de beste og de største lånegiverne innenfor 60 prosent og 80 prosent av markedsverdi, på forskjellige lånebeløp.

Lånesamlingskalkulator
Sjekk hvor mye du kan spare ved å samle dyre smålån inn i et nytt lån.

Refinansiering og lønnsomhet
Her ser du hvor mange dager det tar før du har tjent inn kostnadene ved refinansiering.

Etter mange år med til dels sterk vekst i forbrukslån skiftet gjeldsveksten fortegn i første kvartal i år, skriver Dagens Næringsliv.

Da tok nemlig nordmenn opp 1 prosent mindre slike lån sammenlignet med samme periode i fjor. Samtidig er den samlede sparingen langt høyere enn normalt.

Her finner du de billigste forbrukslånene: Forbrukslånskalkulator

– Vårt inntrykk er at dette skyldes at banker og finansieringsselskaper som gir slike lån, har inntatt en mer restriktiv holdning. I tillegg har de som tar opp forbrukslån, blitt mer forsiktige, sier direktør i Finanstilsynet, Bjørn Skogstad Aamo.

Dette tjener du på å refinansiere forbrukslånene: Lånesamlingskalkulator

Informasjonsdirektør Thomas Midteide i DnB Nor mener dessuten at de lave rentene har gjort at behovet for å ta opp forbrukslån har gått ned.

Forbrukslån utgjør omtrent 2 prosent av den totale lånemassen til husholdningene her i landet. De gis i stor grad uten sikkerhet og har derfor mye høyere rente enn for eksempel boliglån. (©NTB)