Nordmenn alene som økonomioptimister i Europa

Nordmenn er likevel litt mindre optmistiske enn de var de to foegående kvartalene (foto: Scanpix).
Nordmenn er likevel litt mindre optmistiske enn de var de to foegående kvartalene (foto: Scanpix).
Artikkelen fortsetter under annonsen

Nordmenn har tro på landets økonomiske utsikter neste år, mens befolkningen i eurolandene har et langt mer pessimistisk syn på fremtiden.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Den økonomiske uroen i flere europeiske land bidrar til å senke folks forventninger, viser Forventningsbarometeret for juni.

– Norge befester stillingen som et «annerledesland» i forhold til eurolandene. Selv om vi er preget av uroen i Europa, er vi fortsatt forsiktige optimister med god tro på egen økonomi, sier Arne Hyttnes, administrerende direktør i Finansnæringens Fellesorganisasjon.

Nordmenns optimisme begrenser seg til vår egen økonomi. Men selv hos oss er tiltroen fallende sammenlignet med en tilsvarende måling for tre måneder siden.

– Det er åpenbart at all oppmerksomhet rundt problemene i land som Portugal, Italia, Irland, Hellas og Spania og de mulige konsekvensene dette kan få også for Norge, har gjort mange mer skeptiske til landets økonomi, sier Hyttnes.

Nordmenn føler også at de har ganske god kontroll over egen økonomi. Arbeidsledigheten er lav sammenlignet med andre land, og mange eksperter tror renten vil holde seg på et lavt nivå en stund til.

– Dette gjør at folk flest føler at de har kontroll over sitt eget budsjett i året som kommer, heter det i Forventningsbarometeret. (©NTB)