BP: – Vi var ikke forberedt på ulykken

Stillbilde fra videoopptak som British Petrolium (BP) tidlig i morges frigjorde viser at oljen siver ut fra dyptvannstankene. Foto: AP Photo/BP PLC
Stillbilde fra videoopptak som British Petrolium (BP) tidlig i morges frigjorde viser at oljen siver ut fra dyptvannstankene. Foto: AP Photo/BP PLC
Den britiske oljegiganten BP innrømmer at de ikke hadde beredskap mot en oljelekkasje på dypt vann.

– Det er ingen tvil om at vi ikke hadde de verktøyene man trenger til en sånn aksjon, sier BP-sjef Tony Hayward til avisen Financial Times.

Hayward peker likevel på at selskapet i høy grad har lyktes med å holde oljen fra eksplosjonen på Deepwater Horizon borte fra kysten langs Mexicogolfen.

Les også: BP la bånd på fiskerne

– Etter Exxon Valdez-utslippet i 1989 dannet oljeindustrien Marine Spill Response Corporation for å bekjempe oljeutslipp på overflaten. Nå er oppgaven å få til det samme under havoverflaten, sier Hayward til FT.

Mange millioner liter olje har lekket ut i havet etter eksplosjonen 20. april. Utslippet er den største oljekatastrofen i USAs historie.

BP har siden april uten hell forsøkt å stanse utslippet på forskjellige måter. (©NTB)

Annonse
Privatøkonomi
Populært

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus