Dyrere borettslagsleiligheter i mai

Foto: Scanpix
Foto: Scanpix
Artikkelen fortsetter under annonsen

Økte priser, økt omsetningshastighet og flere budgivere gleder boligbyggelagenes eiendomsmeglerkjede.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Prisstatistikk fra Garanti Eiendomsmegling viser at prisene på omsatte borettslagsleiligheter gikk opp med 0,6 prosent i mai, sammenlignet med april, går det frem av tall kjeden publiserte mandag ettermiddag.

Gjennomsnittlig kvadratmeterpris for omsatte borettslagsleiligheter var i mai 2010 på 21.328 kroner, mens det tilsvarende tallet i april 2010 var 21.198 kroner.

Garanti Eiendomsmegling er boligbyggelagenes eiendomsmeglerkjede og består i dag av 35 boligbyggelag som forvalter over 100.000 boliger. Rundt 60 prosent av de forvaltede boligene er blokkleiligheter, mens de øvrige er ulike former for småhusløsninger.

Markert oppgang fra i fjor
I løpet av de siste 12 månedene har prisene steget med 5,6 prosent. For 12 måneder siden var gjennomsnittlig kvadratmeterpris på omsatte borettslagsleiligheter 20 205 kroner. Siden nyttår har prisene steget med 2,8 prosent.

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

- Mai er normalt en god måned, og som forventet steg prisene på borettslagsleiligheter også i mai i år. Markedet virker stabilt og ekstra hyggelig er det at omsetningshastigheten har steget betydelig i løpet av de siste månedene, uttaler administrerende direktør Stein Drogseth i Garanti Eiendomsmegling i pressemeldingen.

Ikke alle tror boligmarkedet er så stabilt som det kan virke: Tror han vet cirka når boligboblen sprekker

Ikke sesongjustert
Prisøkningen på 0,6 prosent er ikke sesongjustert, og det betyr at den underliggende trenden ikke nødvendigvis er oppadgående, siden mai normalt er en sterk måned.

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

Drogseth vil ikke si noe om prisutviklingen kunne vært negativ om de hadde justert for sesong slik blant annet NEF-tallene som kommer tirsdag gjør.

- Vi bruker aldri å publisere sesongjusterte tall, bare reelle tall - så det vet jeg ikke. Men vår statistikk sier noe mer enn andre statistikker, nemlig hvordan temperaturen og interessen er i markedet gjennom at vi måler antall bud og budgivere, sier Drogseth til DN.no.

Artikkelen fortsetter under annonsen

Friskere budrunder - men intet vårslepp
Antall bud og antall budgivere per omsatt bolig har vært stigende de siste månedene ifølge statistikken fra Garanti.

I mai var det i snitt 4,9 bud og 2,0 budgivere per omsatt borettslagsbolig. Dette er en oppgang på 0,5 bud og 0,1 budgivere sammenlignet med forrige måned. Sammenlignet med samme tidsrom i fjor er det en oppgang på 1,4 bud og 0,6 budgivere per borettslagsbolig. Gjennomsnittlig antall omsetningsdager var i mai 2010 på 39 dager. Dette er syv dager mindre enn forrige måned og åtte dager mindre sammenlignet med samme periode i fjor.

- Men hvor blir det av det varslede vårsleppet?

- Det har vært en ganske kraftig økning, men vårsleppet man forventet seg i vinter har vi ikkke sett noe til nei. Det har snarere vært en avventende holdning, men nå synes det som om vi er på vei mot en normalsituasjon igjen. Kanskje kommer vårsleppet i juni eller september - vi får se, sier Drogseth til DN.no.

Les også på DN Privatøkonomi i dag:
Brannfelle hos Gjensidige
Ferieparadis ble investorfelle
- Hva skal barna mine med 2-3 millioner når de er 60?