Haugesund må ut med 113 millioner

Foto: Scanpix
Foto: Scanpix
Haugesund og Narvik tapte ankesaken mot Depfa Bank i kjølvannet av Terra-saken. Dermed må Haugesund betale tilbake 113 millioner kroner.

Torsdag avsa Court of Appeal i London dom i saken mellom Haugesund og den irske banken. På en pressekonferanse la ordfører Petter Steen jr. (H) fram hovedpunktene fra dommen.

– Domstolen har forkastet anken fra Haugesund, Narvik og advokatfirmaet Wikborg Rein. Retten fastslår at rentebytteavtalen er et lån i strid med kommuneloven og at vi ikke hadde myndighet til å inngå den. Her har de altså konkludert i vår favør, og det er vi fornøyd med, sier Steen.

En større utfordring er at retten fastslår at Haugesund må betale tilbake 113 millioner kroner.

– Det er skuffende at retten mener vi må betale tilbake hele lånebeløpet, også de delene av beløpet som er tapt, sier ordføreren. Han understreker at dette ikke vil få regnskapsmessige konsekvenser for kommunen, men at det er en utfordring for likviditeten.

Steen understreker at saken politisk er avsluttet for Haugesunds del.

– Nå retter vi ryggen og ser fremover, sier ordføreren, som nå vil rette oppmerksomheten mot byens andre viktige problemer. (©NTB)

Annonse
Privatøkonomi
Populært

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus