Streik vil ramme værvarslingen i Nord-Norge

Fra torsdag er det ikke sikkert du får vite på forhånd om det blir som på dette bildet: Sol over Tromsø. (Foto: Rune S. Bertinussen/SCANPIX)
Fra torsdag er det ikke sikkert du får vite på forhånd om det blir som på dette bildet: Sol over Tromsø. (Foto: Rune S. Bertinussen/SCANPIX)

Dersom Forskerforbundets medlemmer i Værvarslingen Nord-Norge tas ut i streik torsdag får du ikke vite hvordan været blir nord for Trøndelag.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Medlemmene tas ut i streik torsdag dersom staten og Unio ikke blir enige før fristen.

– Konsekvensene er at ordinære værvarsler forsvinner. Det som går ut på TV, radio og skriftlig vil ikke bli sendt ut, forteller regionleder Helge Tangen ved Meteorologisk institutt i Tromsø til Forskerforum.

Det betyr at værkartet på Dagsrevyen blir tomt nord for Trondheim

– Da blir det tomt, ja. Og når værvarselet leses opp på radio vil det ikke komme noe om nord for Trøndelag.

Tangen forsikrer at streikende meteorologer i nord ikke skal ramme liv og helse. Siden værvarselet har betydning for liv og sikkerhet, har de fått dispensasjon til å ha en meteorolog på vakt døgnet rundt.

De eneste som kan vente seg vanlig værvarsel i nord er forsvarets flyplasser, som vil få vanlige oppdateringer fordi de er i konstant beredskap. Utover det vil kun varsler om farlige forhold rapporteres til flytrafikken og myndighetene.

Storm Geo, som leverer meteorologiske tjenester til TV 2 og storm.no, blir ikke berørt av en eventuell streik, skriver VG Nett.

Les også: Nekter medisin-transport

Les også: Nå tømmes polhyllene

Personvernpolicy