Skandalelege jobber videre i Sverige

En dansk kirurg som har feilbehandlet minst 29 nordmenn ved forskjellige norske sykehus, jobber videre på et svensk sykehus. Ledelsen visste ikke om legens fortid.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Til sammen er legen meldt til norsk pasientskadeerstatning i 42 saker, de fleste av dem fra Østfold. Det er gitt medhold i 29 av sakene, avslag i 11 og to saker er fortsatt under behandling, melder NRK. Til sammen 10,7 millioner kroner er utbetalt i erstatning.

– Vår vurdering er at sakene er alvorlige, og det kommer jo også fram av resymeene. Vi har ikke funnet saker der skadedatoen er etter mars 2005, sier Øydis Ulrikke Castberg, kommunikasjonssjef i Norsk Pasientskadeerstatning.

NRK har funnet ut at legen nå bor i Hudiksvall i Søndre Norrland, og jobber på et sykehus der. Ledelsen visste ikke om den danske legens fortid, men sier hun gjør en god jobb ved sykehuset. De mener likevel at man bør kunne utveksle informasjon om slikt mellom de nordiske landene. (©NTB)

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus