Flyplassene i nord åpnes igjen

Flyplassene Tromsø, Bardufoss, Evenes og Bardufoss er stengt fra klokken 14 fredag. Illustrasjonsfoto: Scanpix
Flyplassene Tromsø, Bardufoss, Evenes og Bardufoss er stengt fra klokken 14 fredag. Illustrasjonsfoto: Scanpix
Artikkelen fortsetter under annonsen

Aske fra Island gjorde at flyplassene Andøya, Evenes, Bardufoss og trolig Tromsø er stengt for ordinær trafikk fra klokken 14 fredag.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Luftrommet over flyplassen på Andøya, Narvik, Bardufoss, Stokmarknes, Evenes og Tromsø åpner igjen klokka 18, etter å ha vært stengt på grunn av aske fra Island.

Les også: Widerøe kansellerer 50 avganger

Vil forplante seg

Luftrommet skulle i utgangspunktet være stengt mellom klokken 14 og 20 i dag.

- De prognosene vi har tilsier at flyplassene skal være åpne etter klokken 20, men dette er noe vi vurderer fortløpende, sa informasjonsdirektør Bjørn Erlandsen ved Luftfartstilsynet til ABC Nyheter tidligere i dag.

Widerøe måtte fram til klokka 15 fredag kansellere alle avganger mellom Bodø og Tromsø, til sammen rundt 50 avganger.

– Dette er vel det meste vi har opplevd siden det sto på som verst, sier selskapets kommunikasjonsdirektør, Richard Kongsteien.

Åpent for luftambulansen

Luftambulansen i Nord-Norge, både fly og helikopter, har fått godkjenning til å fly i luftrom med lav konsentrasjon av askepartikler, den såkalte sone 2.

– Helse Nord øker beredskapen i forbindelse med de problemene som askeskyen fører til. Kombinert med dårlig vær enkelte steder, fare for flom og usikre forhold på de nordnorske veiene, er situasjonen mer krevende enn i april, sier fagdirektør Jan Norum i Helse Nord.