Børsen dundret utfor

- Jeg ser på det her som en korreksjon, og forhåpentligvis ser vi slutten på den nå, sier meglersjef.

Foto: Scanpix
Foto: Scanpix
Artikkelen fortsetter under annonsen

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Oslo Børs falt kraftig igjen torsdag ettermiddag.

På det meste var hovedindeksen ned over fire prosent, etter å ha vært opp to prosent på det meste på formiddagen. Dette er andre dagen på rad at hovedindeksen får såpass kraftig knekk. Jeg ser på det her som en korreksjon, og forhåpentligvis ser vislutten på den nå, sier meglersjef Ole B. Haugnes i Handelsbanken Capital Markets til DN.no. Likevel tør han ikke spå om når det lønner seg å gå inn i markedet igjen.

Siden 26. april er hovedindeksen ned mer enn 50 poeng. Det gir et fall på 14,5 prosent på under én måned. Men børsen har vært svært volatil i 2010, og så sent som 15. februar var hovedindeksen nede i 340 poeng.

- Ser veldig kjøpbart ut
- Jeg synes markedet ser veldig kjøpbart ut på disse nivåene, men om det lønner seg å kjøpe idag, imorgen eller om en uke blir litt vanskelig å si, fortsetter han.

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

Nok en gang er det frykten for at problemene med statsfinansene i Sør-Europa skal spre seg som sender aksjemarkedene ned verden over.

- Det begynner å røyne på. Ser vi på børsene rundt oss så faller Norge littegranne mer. Det gjør vi vanligvis når det er rufsete. Man selger seg ut av de litt mer perifere markedene og i tillegg er vi en råvarebørs og blir da mer volatil enn de andre børsene, forklarer meglersjefen.

Kraftig oljefall
Oljeprisen falt også kraftig på torsdag. Et fat nordsjøolje med levering i juli var ned 2,69 dollar til 71,00 dollar fatet ved stengetid på Oslo Børs. Den amerikanske WTI-oljen var ned 2,33 dollar til 70,15 dollar samtidig.

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

Statoil falt 6,44 prosent til 126,40 kroner men deler av fallet skyldes at selskapet ble noter uten utbytte på seks kroner i dag. Telenor ble notert uten utbytte på 2,50 kroner og falt ytterligere 1,2 kroner til 78,30 kroner. Det gav et fall på 4,51 prosent.

Artikkelen fortsetter under annonsen

Også de europeiske aksjemarkedene falt, men Oslo Børs faller desidert mest blant de toneangivende børsene i Europa. London-børsen var ned 2,01 prosent og Madrid-børsen falt 1,13 prosent.

Litt bekymret
- Jeg sitter litt bekymret her og kikker, og tenker hva skjedde nå, sier meglersjef Ulf Leinebø i Nordea Markets til DN.no.

Etter den sterke starten var han overrasket over at oppgangen ikke fikk bedre fotfeste.

- Vi blir litt målløse over fallet, sier han.

Les også: - Hva skjedde nå?

Fallet var bredt, og seismikk og oljeservice ble rammet ekstra hardt.

Seismikkjempen PGS falt 6,14 prosent til 64,15 kroner, mens det John Fredriksen-dominerte riggselskapet Seadrill var ned 4,24 prosent til 131,10 kroner.

Blant de mest omsatte aksjene på Oslo Børs var det helrødt. Første selskap på listen over de mest omsatte som skal skilte med opptur på denne tunge dagen er Norwegian Air Shuttle som steg 0,90 prosent til 112 kroner. Aksjen var dens 28. mest omsatte med aksjehandel for totalt 46 millioner kroner.

Hovedindeksen på Oslo Børs falt til slutt 2,99 prosent til 338,84 poeng.

Les også:
- La dem gå konk
Kroneraset fortsetter