- Boligen er pengeskrinet

Foto: Colourbox
Foto: Colourbox
Artikkelen fortsetter under annonsen

Nordmenn tror boligprisene skal stige kraftig det neste året.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen
Boligkalkulatorer

Dette tjener du på boligen din
Hvis du er lenge i boligmarkedet, er det også sannsynlig at du vil opparbeide deg en stor boligformue. Her får du et anslag på hvor stor boligformue du opparbeider deg, med realistiske forutsetninger.

Eie eller leie
Kalkulatoren regner ut lønnsomheten av å eie kontra leie. Spørsmålet om det lønner seg å eie eller leie er som oftest et spørsmål om tid. Blant annet favoriserer skattereglene det å eie.

Utleiefinansiering
Kalkulatoren gir deg svaret på hvor mye skattefritt utleie i egen bolig dekker av lånekostnadene.

Syv av ti nordmenn tror på kraftig boligprisvekst de neste 12 månedene.

Bare to prosent tror på prisfall. Selv om makroøkonomene frykter svakere økonomomisk utvikling for Norge fremover, tror folk flest at boligmarkedet kommer til å være upåvirket, sier en undersøkelse Sentio har utført for Fokus bank.

- Skal skyte fart
- Det ser ut til at hoveddelen av befolkningen mener at markedet igjen skal skyte fart etter hvileskjæret i forbindelse med finanskrisen, sier forbrukerøkonom Rolf Jarle Brøske i Fokus bank.

Menn er mer optimistiske enn kvinner. En av tre menn tror på prisvekst på boliger, mens mindre enn en av fire kvinner tror det samme.

Øker boliglånet
Noen planlegger boligkjøp, men enda flere ønsker å øke boliglånet for å bygge på, pusse opp eller kjøpe bil, båt, campingvogn eller andre kapitalvarer.

- Det virker som om det for alvor har begynt å gå opp for folk at boligen er pengeskrinet deres. En viss del av boligen kan frigjøres i kontanter om som kan brukes på hva som helst, sier Brøske.

Les også: Slik får du råd til hyttedrømmen
Grove feil i de fleste boligtakster

Fikk 20 mill. i rabatt på Tjøme-eiendom