Her liker vi å jobbe

Illustrasjonsbilde: Colourbox
Illustrasjonsbilde: Colourbox
Artikkelen fortsetter under annonsen

«Verdens største medarbeiderundersøkelse» er gjennomført, og flere bedrifter i Norge hevder seg blant de 100 beste i Europa.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Seks norske virksomheter er med på listen over Europas 100 beste arbeidsplasser i det som omtales som verdens mest omfattende arbeidsplassundersøkelse, utført årlig av Great Place to Work Institute.

Årets prisutdeling fant sted i Madrid i går kveld, og i tillegg til årets vinnere i Norge, Tandberg og SAS Institute, har Microsoft, Kantega, Webstep og Abbott utmerket seg i kåringen, skriver Great Place to Work Institute i en pressemelding.

Microsoft var representert med en rekke av sine europeiske selskaper, inkludert den norske enheten, og klatret helt til topps i år som ifjor.

- Felles for de beste arbeidsplassene er at de har klart å skape tillit til ledelsen. Det er lederskap som i stor grad differensierer de beste selskapene fra resten. Det handler om å møte medarbeidernes forventninger knyttet til kommunikasjon, involvering, ledelsens kompetanse og anerkjennelse, uttaler Jannik Krohn Falck, administrerende direktør i den norske avdelingen av instituttet.

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

Over 1300 europeiske bedrifter fra 17 forskjellige land har deltatt i årets undersøkelse, og det er de ansatte i hver bedrift som har vurdert arbeidsmiljøet.

- Vi ser at organisasjoner som klarer å skape en høy grad av tillit til ledelsen, et sterkt kollegialt fellesskap og stolthet over arbeidsplassen også er de virksomheter hvor medarbeidere gir det lille ekstra tilbake, sier Bjørn E. Hviding, partner i den norske avdelingen av instituttet.

På listen over de 50 beste små- og mellomstore bedriftene i Europa, finner man følgende med norsk tilknytning:

SelskapPlasseringTilstede i land
Abbott Laboratories31Danmark, Norge og Irland
Kantega34Norge
Tandberg41Norge
Webstep45Norge

På listen over de 50 beste store bedriftene i Europa, finner man følgende med norsk tilknytning.

SelskapPlasseringTilstede i land
Microsoft1Østerrike, Belgia, Danmark, Finland, Frankrike, Tyskland, Irland, Italia, Nederland, Norge, Portugal, Spania, Sverige, Sveits, Storbritannia
SAS Institute7Belgia, Nederland, Norge, Sverige

Les også:
Elkem på omdømme-toppen
De opptrer som en mafia
- La dem gå konk
Kroneraset fortsetter