Luftrommet stengt over Svalbard

Vulkanen under Eyjafjallajökull spyr fortsatt ut aske. Nå er det Svalbard som blir rammet. (Foto: REUTERS/Ingolfur Juliusson/SCANPIX)
Vulkanen under Eyjafjallajökull spyr fortsatt ut aske. Nå er det Svalbard som blir rammet. (Foto: REUTERS/Ingolfur Juliusson/SCANPIX)

Flyplassen på Svalbard er onsdag stengt på grunn av askeskyen fra vulkanutbruddet på Island.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

– Luftrommet over Fastlands-Norge er ikke berørt av askeskyen, men Svalbard flyplass er stengt. Askeskyen er allerede godt etablert over Svalbard. Det ser ut til at stengningen vil gjelde fram til midnatt, sier fungerende informasjonsdirektør Bjørn Erlandsen i Luftfartstilsynet til NTB.

Det er åpent for trafikk til offshoreinstallasjonene i Nordsjøen.

– Ifølge prognosekartene er området nå i sone 2. Om man har godkjente tekniske operative prosedyrer på plass kan man fly i området dersom sikkerheten er ivaretatt, sier Erlandsen.

Myndighetene på Island meldte tirsdag at vulkanaktiviteten fra Eyjafjallajökull har gått noe tilbake sammenlignet med før helgen.

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus