Flom og ras hindrer trafikken i nord

E6 er stengt på to steder i Skibotndalen i Troms på grunn av flom. I tillegg er en rekke mindre veier, ferjesamband og fjelloverganger stengt i de nordligste fylkene.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Veitrafikksentralen i Mosjøen kan melde om særdeles stor pågang tirsdag formiddag, særlig fordi nettsidene med veimeldinger er ute av drift.

– Her er det nok å gjøre, ja, sier vaktoperatør Synnøve Lukasen til NTB.

Hun kan fortelle om stor skredfare mange steder i distriktet, der veiene ikke allerede er stengt på grunn av flom eller ras. Stengt er for eksempel to fjelloverganger til Sverige, ved Umbukta og Skarmodalen. Sterkt trafikkerte fylkesvei 15 mellom Dale og Alvestad i Troms er også stengt.

De som skulle kjørt gjennom Skibotndalen på E6 anbefales å kjøre om fylkesvei 868 og ferjesambandet Lyngseidet-Olderdalen. Styrking av ferja der har imidlertid ført til at ferjesambandet mellom Breivikeidet og Svensby i Lyngen kommune blir innstilt hele tirsdag, ifølge Lukasen. (©NTB)

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus