Stenger luftrommet i Nordsjøen

Innstilte fly på de britiske øyer mandag, men i Norge ble luftrommet holdt åpent på nasjonaldagen. Foto: REUTERS/David Moir / SCANPIX
Innstilte fly på de britiske øyer mandag, men i Norge ble luftrommet holdt åpent på nasjonaldagen. Foto: REUTERS/David Moir / SCANPIX

Luftfartstilsynet kommer til å stenge luftrommet over Nordsjøen i løpet av mandag kveld.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

– Den operative ledelsen er i ferd med å utarbeide et vedtak, men prognosene viser at asken vil være rundt 60 nautiske mil (111 kilometer) fra kysten klokken 2 i natt, opplyser fungerende informasjonsdirektør i Luftfartstilsynet, Bjørn Erlandsen, til NTB. Han sier det derfor er for tidlig å komme med detaljerte opplysninger om stengningen.

Les også: Vulkanaske stopper 1.000 avganger i Europa

Askekonsentrasjonene er på et nivå som gjør at det er snakk om en total stengning, og det åpnes ikke for at flyselskapene selv kan vurdere om de vil fly. Erlandsen sier restriksjonene over Nordsjøen vil gjelde opp til en høyde på minst 6.000 meter. Dermed vil det ikke bli mulig å lette eller lande ved oljeinstallasjonene i Nordsjøen.

SAS sier til VG Nett at de regner med å klare seg uten problemer fordi fly som kommer ut i det aktuelle området, kan fly over asken.

Les også: Derfor står flyene

Erlandsen sier det er for tidlig å si om det blir flyrestriksjoner også over det norske fastlandet. Rundt midnatt mottar tilsynet nye prognoser for utviklingen utover dagen tirsdag. (©NTB)

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus