Streik blant ansatte ved godsterminaler

Artikkelen fortsetter under annonsen

Nesten 900 ansatte ved tolv godsterminaler gikk ut i streik lørdag morgen.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Riksmeklingsmannen fant ikke grunnlag for å legge fram en skisse i meklingen mellom Transportarbeiderforbundet og Logistikk- og Transportindustriens Landsforening i NHO.

Partene var ikke kommet til enighet om en ny tariffavtale da meklingsfristen gikk ut ved midnatt, og det ble forhandlet på overtid i over fem timer.

– Det har vært meklet hele natten, og det har vært forsøkt å finne et grunnlag for enighet, men partene sto for langt fra hverandre, sier meklingsmann Merete Smith til NTB lørdag morgen.

Lammer varetransport

Norsk Transportarbeiderforbund tar i første omgang ut 868 ansatte ut i streik Streiken blant de nesten 900 ansatte ved norske godsterminaler kan lamme store deler av varetransporten i Norge.

Smith bekrefter at de samfunnsmessige virkningene av en streik på godsterminalene kan bli store fordi det vil ramme transport med store selskaper som Schenker, Tollpost og DHL.

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

Langvarig

Forbundsleder Roger Hansen i Norsk Transportarbeiderforbund tror streiken kan bli langvarig.

– Vi står langt fra hverandre, og har derfor valgt å ta rundt halvparten av våre medlemmer ut i streik. Streikeviljen og moralen er stor, for de kravene striden står om er noe medlemmene vår har bedt oss innstendig om å gjøre noe med i lang tid, sier Hansen til NRK.

Bakgrunnen for streiken er to krav som transportarbeiderne ikke har fått innfridd, regulering av speditørenes mulighet til å leie inn midlertidig ansatte, og en omfangsavtale som regulerer hva de ansatte skal gjøre, og hva de skal ha rett til å gjøre. (©NTB)