Tiltale mot stortingsrepresentanter for pensjonsjuks

De tidligere stortingsrepresentantene Anders Talleraas og Magnus Stangeland tiltales i pensjonsjuks-saken, melder TV 2.

De tidligere stortingsrepresentantene Anders Talleraas og Magnus Stangeland tiltales i pensjonsjuks-saken. Foto: Scanpix
De tidligere stortingsrepresentantene Anders Talleraas og Magnus Stangeland tiltales i pensjonsjuks-saken. Foto: Scanpix
Artikkelen fortsetter under annonsen

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Det opplyser Talleraas’ forsvarer, advokat Bjørn Stordrange, til TV 2.

– Jeg kan bekrefte at det er tatt ut tiltale mot min klient. Han er tiltalt for grovt uaktsomt bedrageri, sier Stordrange.

Kanalen får også bekreftet at Magnus Stangeland er tiltalt for det samme. Begge skal ha fått forkynt tiltalen fredag formiddag.

Les også: - Jeg er ingen kjeltring

Økokrim mener Talleraas har mottatt 2,6 millioner kroner for mye i pensjon, mens beløpet for Stangeland er 536.000 kroner, melder NRK.

I august 2008 ble det kjent at Riksrevisjonen i en rapport til Stortinget konkluderte med at seks tidligere stortingsrepresentanter skulle ha fått til sammen rundt 5,7 millioner kroner urettmessig utbetalt i tidligpensjon.

Les også: Planla «mye moro» for stortingspensjonen

Året etter satte Økokrim i gang etterforskning mot Talleraas, Stangeland, Thor-Eirik Gulbrandsen (Ap), Gro Harlem Brundtland (Ap), Kjell Magne Bondevik (KrF) og Tore Austad (H).

I mars 2009 konkluderte Økokrim med at Bondevik, Brundtland og Austad ikke bevisst hadde gjort noe galt. I april i år ble saken mot Gulbrandsen henlagt. Både Talleraas og Stangeland nekter for å ha gjort noe galt og hevder de handlet i god tro. (©NTB)