Nytt gigantkrav mot meglere

Illustrasjonsfoto: Scanpix
Illustrasjonsfoto: Scanpix
Artikkelen fortsetter under annonsen

Skattekrav på 800 millioner fordelt på 190 meglere.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Meglere og konsulenter som har brukt indre selskaper til å minske skatten for sine best betalte ansatte, blant annet meglertoppene i SEB Enskilda og Carnegie, har tapt skattesak på skattesak i rettssystemet.

Nå venter nye skattekrav på over 800 millioner for 190 meglere og konsulenter, skriver Dagens Næringsliv.

Skatt Øst graver seg gjennom regnskapsårene, og før skatteetaten begynner på 2008 er den samlede skattesmellen kommet opp i nær 1,4 milliarder kroner.

Greie saker
- Vi er nå kommet gjennom 2006 og 2007, og har dels varslet og dels truffet vedtak om at inntekter på nær tre milliarder kroner vil bli omklassifisert for 190 deltagere i 20 indre selskaper, sier seksjonssjef Monica Sivertsen i Skatt Øst til DN.

Det betyr at meglertoppene og konsulentene må ut med rundt 805 millioner kroner i ekstraskatt for meglerhusenes gullår i 2006 og 2007.

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

Onsdag denne uken ga Høyesterett Skatt Øst fullt medhold i at også tre topper i konsulentselskapet Boston Consulting Group får en skatteregning på nærmere 20 millioner kroner fordi inntekten skyldes arbeidsinnsats og ikke kapitalavkastning.

- Vi venter nå at flere vil ta kontakt for å gjøre opp. De sakene som gjenstår nå er svært like, og det er ingen som skiller seg ut. Vi anser disse sakene for å være greie. Nå kan storproduksjonen settes i gang, sier Sivertsen til DN.

Les også:
Høyesterett forkastet BCG-anke
Syv strake tap
Konsulenttopper tapte mot staten
Enskilda-topper tapte i Høyesterett
Aksjemeglernes kjempesmell