Solgte Harrods

Mohamad Al Fayed har solgt varehuset Harrods for 15 milliarder kroner.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

I en pressemelding gjengitt av Sky News sier Al Fayed at han ønsker å pensjonere seg etter å ha styrt det berømte varehuset i 25 år.

Det er kongehuset i Qatar som står bak oppkjøpet. De prøvde å komme med et tilbud for flere uker siden, men da sa Mohamad Al Fayed blankt nei.

Etter å ha tenkt seg, endret han mening, og handelen ble kjent lørdag.

Ifølge Ken Costa, som er styreformann for Lazard International som har forhandlet på vegne av Al Fayed, er det egypterens ønske å tilbringe mer tid med barn og barnebarn.

- Når han nå velger å pensjonere seg, ønsket han at arven og tradisjonene som han har bygd opp gjennom Harrods blir videreført. Han ønsker også at de ansatte skal få beholde sin rolle i selskapet, skriver Costa i en pressemelding.

Det er selskapet Qatar Holding som rent formelt kjøper varehuset. De vil bli den femte eieren siden Harrods ble grunnlagt så tidlig som i 1840. Ifølge Costa ble gruppen valgt både fordi de har den samme visjonen for Harrods som Al Fayed, og fordi de har økonomi til å satse videre.

Al Fayed og hans brødre kjøpte 30 prosent av Harrods daværende eiere House of Fraser i 1984. Kampen om å ta over varehuset ble svært bitter, og kostet til slutt Al Fayed mer enn seks milliarder kroner.

Til tross for at den økonomiske krisen skal Harrods ha klart seg bra i den siste tiden.

- Forretningene har gått veldig bra under krisen, ikke minst på grunn av handlesterke kunder fra Midtøsten. Harrods har tiltrukket seg kunder fra hele verden, og har derfor ikke merket så mye til den økonomiske tilbakegangen, sier City editor for Sky News Martin Kleiman til sin egen kanal.

I Norge ble Al Fayed-familien først virkelig kjent i forbindelse med prinsesse Dianas dødsfall i 1997. Det var Al Fayeds sønn, Dodi Al Fayed, som døde sammen med Diana i bilulykken i Paris.

Mohamad Al Fayed eier også fotballklubben Fulham, der blant andre Brede Hangeland og Bjørn Helge Riise spiller. Det spekuleres nå i om Al Fayed vurdere å selge klubben også.

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden