- Tapte minst 100 millioner kroner

Norwegian måtte innstille nesten 2000 flygninger i april på grunn av vulkanasken.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Norwegians trafikktall ble i april kraftig påvirket av stengningen av store deler av det europeiske luftrommet grunnet vulkanaske. Nærmere 2 000 flygninger ble innstilt, skriver flyselskapet i en pressemelding.

Likevel hadde selskapet hadde en produksjonsvekst på 13 prosent denne måneden, og totalt 800 000 passasjerer fløy med Norwegian.

- April ble en utfordrende måned for Norwegian på grunn av myndighetenes stengning av europeisk luftrom, men vi er tilfreds med apriltallene tatt de omfattende driftsforstyrrelsene i betraktning.

- Våre passasjerer har vært skadelidende, i tillegg til at vi har tapt minst 100 millioner kroner på dette. Vi har gjort alt vi har kunnet for å frakte strandede passasjerer hjem, og vi startet å fly så raskt forholdene tillot det, sier administrerende direktør Bjørn Kjos i Norwegian.

Selskapet opererte 78,9 prosent av de planlagte flyvningene i april, hvorav 91,1 prosent gikk på oppsatt rutetid. Justert for driftsforstyrrelsene som skyldes stenging av luftrommet opererte Norwegian 96.6 prosent av de planlagte flyvningene, ifølge pressemeldingen.

Les flere nyheter på ABC Nyheters forside.

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden