– Tiet i et år om Mongstad-avgjørelse

Regjeringen fikk ifølge VG allerede for et år siden det første varselet om at «månelandingsprosjektet» på Mongstad ikke var gjennomførbart.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Over 14 måneder etter det avisen kaller det første varselet, vedtok regjeringen endelig å utsette prestisjeprosjektet. Fullskalarensingen av gasskraftverket på Mongstad lot seg ikke gjennomføre.

Allerede i februar i fjor skal regjeringen ha fått en rapport fra Statoil som slo fast at prosjektet måtte utsettes i mellom ett og fem år.

– Vi har hele tiden sagt at det er et krevende tidsløp, men vi har jobbet lojalt mot 2012-fristen. Jo mer vi har lært om kompleksiteten i prosjektet, jo mer har det modnet at tidsfristen er for kort til å gi det best mulige anlegget, sier informasjonsdirektør Cathrine Torp i Statoil til VG.

Toppsjefen i det statlige gasselskapet Gassnova, Bjørn Erik Haugan, sier at det har vokst seg en felles forståelse for utsettelsen gjennom året.

– Vårt nye mandat går ut på å levere et beslutningsgrunnlag i 2014. Det ville vært vanvittig å forskuttere noen ferdig dato så tidlig i prosessen, sier Haugan. (©NTB)

Les også: Mener SV bør trekke seg fra regjeringen

Les også: Krever mongstadredgjørelse

Flere nyheter på ABC Nyheters forside.

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden