Sterke Statoil-tall

Statoil skjøt fart i første kvartal i år. Selskapets nettoresultat endte på 11,1 milliarder kroner, en oppgang på 181 prosent fra samme periode i fjor.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Selskapet begrunner den kraftige veksten med høyere driftsresultat internasjonalt, lavere tap på finansposter og lavere skatteprosent. Det høye driftsresultatet internasjonalt var hovedsakelig påvirket av en 48 prosents økning i væskepriser målt i norske kroner. Effekten av denne økningen veide opp for fall i gjennomsnittsprisen på gass på 35 prosent, lavere bokførte volumer og lavere resultater fra oljehandel.

Fornøyd
Driftsresultatet for første kvartal er på 39,6 milliarder kroner, en uventet sterk oppgang på 11 prosent sammenlignet med fjorårstallet. Egenproduksjonen steg med 1 prosent fra i fjor. Statoil-sjefen ser lyst på framtiden:

– Jeg er veldig fornøyd med resultatene i første kvartal. Egenproduksjonen har vært høy og oljeprisene har steget. Til tross for svakheter i gassmarkedet, har Naturgass levert solide resultater som følge av høyt avtak fra kunder og gode handelsresultater, sier konsernsjef Helge Lund.

Aktivitet
I årets første kvartal har selskapet avsluttet i alt ti prøveboringer. Så langt er det gjort funn i tre av fire brønner på norsk kontinentalsokkel. Av seks letebrønner internasjonalt, ledet én av dem til funn, men evalueringene av de andre er ikke ferdig.

– Prosjektaktiviteten er fortsatt høy. I første kvartal har vi sanksjonert seks nye prosjekter, blant annet viktige feltutbygginger som Gudrun og Marulk på norsk sokkel og oljeprosjektet Chirag i Aserbajdsjan. Disse prosjektene støtter opp under våre langsiktige vekstambisjoner, sier Lund.

1.kv. 20101. kv. 2009
Omsetning128,7112,6
Driftsresultat39,635,5
Resultat før skatt11,14,0

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden