Papandreou bekrefter kriseavtale med EU og IMF

Den greske statsministeren George Papandreou bekreftet at de var kommet fram til en avtale med EU og IMF søndag. Foto: AP Photo/Thanassis Stavrakis.
Den greske statsministeren George Papandreou bekreftet at de var kommet fram til en avtale med EU og IMF søndag. Foto: AP Photo/Thanassis Stavrakis.

Hellas’ statsminister George Papandreou bekrefter at Hellas har inngått en avtale med EU og IMF for å unngå konkurs.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Det opplyste Hellas’ finansminister George Papakonstantinou på en pressekonferanse søndag der han redegjorde for flere detaljer i avtalen som er inngått mellom Hellas, EU og IMF for å redde Hellas ut av den store finanskrisen landet er kommet i, og som har truet hele euroen som valuta.

De kraftige kuttene skal sikre at underskuddet på statsbudsjettet blir mindre enn 3 prosent innen 2014, ifølge Papakonstantinou.

Blant de enkeltpunktene som vil svi for mange grekere, er at de ekstra månedslønningene for det som kalles årets 13. og 14. måned blir kuttet for alle offentlig ansatte.

Bekreftet

Hellas’ statsminister George Papandreou bekreftet søndag formiddag at Hellas har inngått en avtale med EU og IMF for å unngå konkurs.

Hellas vil måtte gjøre «store ofre» for å få hjelpen som de store lånene fra EU og IMF innebærer, sa Papandreou på et regjeringsmøte i Aten.

Erklæringen var ventet, og den har vært varslet av anonyme regjeringskilder i et par dager. Eurosonens finansministre skulle møtes i Brussel senere søndag for å bekrefte avtalen.

Statsminister Papandreou bemerket også at misnøyen i befolkningen med de varslede krisetiltakene er tydelig.

Hindre konkurs

– I dag godkjenner vi avtalen, sa Papandreou i en fjernsynstale, og tilføyde at den greske regjeringen var blitt enige med EU og IMF lørdag.

– Jeg vil gjøre alt for å hindre at landet går konkurs. Hver eneste greker vil måtte gjøre store ofre for å unngå katastrofe, fortsatte han.

Finansminister George Papakonstantinou vil gjøre rede for detaljene i låneavtalen på en pressekonferanse senere søndag.

Avtalen har en størrelse tilsvarende nærmere 1.000 milliarder norske kroner, eller rundt et norsk statsbudsjett, fordelt over tre år. (©NTB)

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus