Norge vil lære av oljeulykken

Oljeulykken på Deepwater Horizon truer pelikanlivet ved kysten av Louisiana.
Oljeulykken på Deepwater Horizon truer pelikanlivet ved kysten av Louisiana.

Norske myndigheter følger oljeutslippet i Mexicogolfen nøye og håper å kunne ta lærdom av ulykken der.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Torsdag var arbeidsminister Hanne Bjurstrøm (Ap) og olje- og energiminister Terje Riis-Johansen (Sp) i møte med Petroleumstilsynet og Oljedirektoratet. Statsrådene ble orientert om utblåsningen og brannen på plattformen Deepwater Horizon i Mexicogolfen.

Norske myndigheter følger situasjonen i Mexicogolfen nøye. Torsdag 29. april avholdt olje- og energiminister Terje Riis-Johansen og arbeidsminister Hanne Bjurstrøm et møte med Petroleumstilsynet og Oljedirektoratet. I møtet ble ministrene orientert om den alvorlige ulykken.

– Dette er en svært tragisk og alvorlig ulykke som har ført til store menneskelige og miljømessige tap, sier olje- og energiminister Terje Riis-Johansen.

Sp-statsråden sier sikkerheten på norsk sokkel har topp prioritet og at sikkerhetsnivået er høyt.

– Denne ulykken minner oss likevel om at det er risiko forbundet med petroleumsvirksomhet. Jeg er opptatt av at vi skal ta lærdom av hendelser selv om de finner sted i utlandet, sier Riis-Johansen, som vil bruke resultatene fra ulykken i USA i det videre sikkerhetsarbeidet her hjemme.

11 personer mistet livet i plattformbrannen som kom forut for det store oljeutslippet, som nå har nådd kysten av USA. (©NTB)

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus