– Vi ble sparket

FPU fikk ikke lov til å være med i 1 mai toget i Stavanger. Dette bildet er fra feiringen i Oslo.
FPU fikk ikke lov til å være med i 1 mai toget i Stavanger. Dette bildet er fra feiringen i Oslo.

Fremskrittspartiets Ungdom (FpU) var ikke velkomne i 1. mai-toget i Stavanger. Da de stilte likevel, ble de håndfast avvist, forteller lederen i Rogaland FpU.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Rogalandsleder Andreas V. Rasmussen og Eva C. Berner i Stavanger FpU hadde søkt om å få være med i toget, men fått avslag. Sammen med et knippe meningsfeller valgte de likevel å stille. Det fikk det til å renne over for enkelte, melder Rogalands Avis.

Rasmussen hevder han ble sparket at personer som ville ha bort Frp-ungdommene.

– Å kneble politiske motstandere som har andre løsninger for en bedre hverdag for arbeidere på denne måten, er idiotisk, sier Rasmussen. Han sier Frp er det nest største partiet blant fagbevegelsens medlemmer, men at de sosialistiske partiene legger beslag på arbeidernes dag.

Han ser ikke på ungdomslagets deltakelse som en provokasjon. Med paroler om fjerning av arbeidsgiveravgiften og lavere skatt mener han at han kjemper for noe arbeiderne ønsker seg. (©NTB)

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus