Innsatte skal renske oljesøl

Oljen pumpes ut i Mexico golfen. Foto: AP Photo/Gerald Herbert/Scanpix.
Oljen pumpes ut i Mexico golfen. Foto: AP Photo/Gerald Herbert/Scanpix.

Innsatte i Louisianas fengsler skal settes inn i opprenskningen av oljesølet som er i ferd med å vaske inn langs kysten av delstaten.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Fengselsmyndighetene har nå innledet et samarbeid med miljømyndighetene i Louisianas, om å lære opp innsatte i fengslene slik at de skal delta i det store opprenskningsarbeidet som venter.

De innsatte vil arbeide side ved side med tusenvis av soldater fra nasjonalgarden og frivillige som er hyret av BP, opplyser guvernør Bobby Jindal.

Unntakstilstand

5.000 fat med olje om dagen lekker nå ut i Mexicogolfen der oljeplattformen Deepwater Horizon havarerte, og vind og springflo har gjort det vanskelig å stanse oljeflakene ved hjelp av lenser.

Louisiana, Florida, Alabama og Mississippi har erklært katastrofe- og unntakstilstand og myndighetene i Washington har lovet å gjøre alt for å bistå i opprenskningsarbeidet.

Det hvite hus understreker samtidig sterkt at det er oljeselskapet BP som bærer hovedansvaret, både for å stanse utslippet og betale for opprenskningen.

Kjemikalier

BP arbeider på spreng med å få montert en 450 tonn stor trykkventil over oljebrønnen som lekker, men det kan ta tre måneder før den er på plass. Enda lengre tid vil det ta å bore en ny brønn for å redusere trykket i den gamle.

BP har også begynte å pumpe ut kjemikalier ved utslippsstedet i håp om at dette skal bidra til å begrense skadene.

– Vi håper at dette i betydelig grad skal redusere mengden av olje som når overflaten, sier BP-talsmannen Bill Salvin.

– Kjemikaliene bryter opp oljen og partiklene faller enten ned på havbunnen eller kommer til overflaten i en form som gjør det enklere å samle opp, sier han. (©NTB)

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus