869.000 leverte selvangivelsen på nett

Drøyt 869.000 hadde levert selvangivelsen på nett da fristen gikk ut ved midnatt natt til lørdag. Det er omtrent som i fjor.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Mange skatteytere var som vanlig sent ute med å levere selvangivelsen. 145.000 leverte i løpet av fredagen, 19.000 bare mellom klokka 22 og 23, opplyser Skatteetaten.

Drøyt 177.000 av selvangivelsene som ble levert på nett i år var uten endringer, mot 246.000 i fjor.

– Dette tyder på at flere har benyttet seg av leveringsfritaket, sier skattedirektør Svein Kristensen.

Leveringsfritaket gjelder de som ikke trenger å endre eller legge til opplysninger i selvangivelsen. I fjor benyttet 2 millioner skatteytere seg av denne muligheten.

Mange har imidlertid vært usikre på årets selvangivelse, noe alle henvendelsene til Skatteetatens veiledningstelefon har vist.

Skatteopplysningen har mottatt 486.000 telefoner siden selvangivelsen ble sendt ut 22. mars, og bare fredag besvarte de over 35.000 henvendelser fra publikum.

Mellom 80 og 90 prosent av dem som leverte selvangivelsen innen fristen, eller benyttet seg av leveringsfritaket, kan regne med å få skatteoppgjør i juni.

De som har penger til gode kan regne med å få dem på konto kort tid etter, mens de som får restskatt har frist til august med å betale denne. (©NTB)

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus