Meny

190 skjulte millioner på Østlandet avslørt

Å ta ut penger ved årsskiftet, for så å sette dem inn igjen er et gammelt «triks» som er svært lett å avsløre (foto: Scanpix).

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

59 personer på Østlandet har forsøkt å skjule 190 millioner kroner i bankinnskudd. Nå er alle avslørt av Skatt øst.

Det er bankene selv som har gjort Økokrim oppmerksom på jukset, og som har sendt hvitvaskingsmeldinger om det som har foregått.

De 59 har tatt ut pengene fra banken like før årsskiftet og satt dem inn igjen rett etter årsskiftet. Hensikten har vært å unngå at beløpene ble innrapportert til skattemyndighetene som formue.

I en pressemelding opplyser Skatt øst at 44 av de 59 har gjort det samme gjennom mange år, slik at det samlede innrapporterte beløpet er 190 millioner kroner.

Enkelt å avsløre
– Jeg er overrasket over at noen fortsatt tror at de kan slippe unna med denne metoden for å unndra formuesskatt, når det er så enkelt å avsløre slike unndragelser, sier skattekrimsjef i Skatt øst, Jan-Egil Kristiansen.

Han sier at skattemyndighetene systematisk kontrollerer slike saker. Den som prøver seg vil få en skikkelig baksmell, for det må betales skatt ti år tilbake i tid og 60 prosent straffeskatt i tillegg for det som er forsøkt unndratt.

Om noen har forsøkt seg i år, er det fortsatt mulig å føre riktig formue opp i selvangivelsen. Fristen for å levere selvangivelsen for vanlige lønnsmottakere er 30. april.

Oversikten viser at 42 av dem som forsøkte å jukse med formuen på denne måten bor i Oslo og ti i Akershus. Resten er fordelt på Østfold, Hedmark og Oppland.

25 prosent av alle som forsøkte seg med denne metoden var pensjonister over 67 år. Største beløp er på 15 millioner kroner (for ti år) og gjelder en 67-åring fra Oslo. (©NTB)

Privatøkonomi
Populært

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus