Meny

Større og større optimisme

Illustrasjonsfoto: Colorbox

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Flertallet tror både egen og landets økonomi vil være bedre om 12 måneder

- Forbrukertilliten stiger solid denne måneden. Indeksen stiger for tredje måned på rad etter å ha ligget relativt flatt i vinter, sier makroøkonom Mari Paulsrud i Opinion.

Ferske tall viser at Consumer Confidence Indeksen for Norge (CCI) steg med 1,2 poeng til 10,3 poeng i april, opp fra 9,1 poeng i mars.

Sterk tro på egen økonomi
Flertallet tror både egen og landets økonomi vil være bedre om 12 måneder enn det er nå. Indeksen for egen økonomi er nå nær toppnotering.

Tilliten hos norske forbrukere har skutt fart med 10,6 poeng det siste året.

CCI er et gjennomsnitt av forbrukernes forventninger til egen og landets økonomi, arbeidsledigheten og deres muligheter til å spare de kommende 12 månedene.

Denne måneden er det delindeksene for egen økonomi, landets økonomi og arbeidsmarkedet som trekker CCI opp, mens delindeksen for sparing trekker litt i motsatt retning.

- Trolig er det både lave faktiske renter og signaler om fortsatt lave renter som bidrar til sterk tro på egen økonomi. I tillegg bidrar et bedre enn ventet arbeidsmarked, sier Paulsrud

Les også: Nå blir lånet ditt dyrere

Les mer om arbeidsmarkedet her: - Ledighetstoppen nås i 2011


Privatøkonomi
Populært

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus