Meny

Væskeforbudet på fly står for fall

De nåværende restriksjonene om flytende væske i håndbagasjen vil opphøre, skriver EU-kommisjonen for transport i en pressemelding torsdag. Foto: Scanpix.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Med innføringen av ny skannerteknologi, har EU satt en sluttdato for forbudet mot å ha med seg væske inn i flykabinen.

Torsdag kom meldingen om at nye skannere som skiller mellom farlige kjemikalier og harmløse væsker som mineralvann, parfyme og kosmetikk skal installeres på alle flyplasser i EU i løpet av de neste tre årene, melder TV 2.

Dermed blir det slutt på dagens forbud, som har skapt mye irritasjon og krever ekstra tid i sikkerhetskontrollen.

– Senest 29. april 2013 vil alle flasker med væske være tillatt i håndbagasjen og bli skannet på flyplassen. De nåværende restriksjonene om flytende væske i håndbagasjen vil opphøre, skriver EU-kommisjonen for transport i en pressemelding torsdag.

Etter at britisk politi avslørte planer om å sprenge et fly med flytende eksplosiver, ble det innført strenge grenser for hvor mye væske passasjerene kunne ha i håndbagasjen.

Ingen flasker kan være over 100 milliliter og alt som inneholder væske må pakkes i en pose på maks 1 liter som skannes separat og legges fram så den lett kan inspiseres.

Men om tre år kan det altså bli slutt på at toalettsaker, drikkevarer og andre væsker havner i en søppelkasse ved sikkerhetskontrollen hvis du skulle være så uheldig å ha pakket det på feil sted. (©NTB)

Populært

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus