Forleng selvangivelsesfristen

Foto: Scanpix
Foto: Scanpix
Artikkelen fortsetter under annonsen

Rekker du ikke å levere selvangivelsen innen fristen? Slik får du utsettelse.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Fristen for å levere selvangivelsen for vanlige lønnsmottagere og går ut i morgen, fredag 30.april. Men hvis du trenger mer tid lar det seg ordne.

Det er nemlig ikke vanskelig å ordne en måneds utsettelse.Noen få tastetrykk på www.altinn.no holder i massevis, og du trenger heller ikke oppgi noen grunn til utsettelsen.

- For vanlige lønnsmottagere og pensjonisert er det nok å sende søknad om utsatt levering. Det blir automatisk innvilget en måneds utsettelse, slik at du slipper å levere før 31.mai, sier Trond Olsen, advokat i Skattebetalerforeningen.

Søk om utsettelse i Altinn her

Hvis du trenger utsettelse, må du imidlertid smøre deg med tålmodighet før du får igjen skatteoppgjøret. Du vil nemlig ikke få oppgjøret i juni, slik de langt fleste ellers får, men må vente til oktober. Det er samme tid som næringsdrivende og skattytere med litt mer kompliserte selvangivelser får igjen sine skatteoppgjør. Utsettelsen vil også få konsekvenser for hvilken rente du får på restskatten eller de pengen du har til gode på skatten.

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

Les også: Strafferente: 19 prosent

Får du skatteoppgjøret i juni, er rentetillegget på restskatten 3,9 prosent, mens rentegodtgjørelsen på penger du får tilbake er 3,6 prosent. For skatteoppgjøret i oktober er begge satsene noe høyere. Restskatten tillegges 4,8 prosent rente, mens du får 4,5 prosent rente på det du har til gode.

Hvis du betaler inn tilleggsforskudd er rentesatsen i juni på 0,5 prosent, mens den i oktober er 1,5 prosent.

Les også:
Spar skatt i siste liten
Sjekkliste for fradrag
5 viktige fradrag for næringsdrivende