Meny

NRK-nattevakt gikk på storsmell på Børsen

Investerte «hinsides enhver fornuft»

Illustrasjonsfoto: Scanpix

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Krever at meglerhuset dekker tapet.

Roar Fiksdal (56) jobbet 15 år som fast ansatt nattresepsjonist i NRK, men sa opp heltidsjobben i 1999. Da var han blitt rik i aksjemarkedet. En beskjeden startkapital på 200.000 kroner ble plassert i Opticom, og sparepengene vokste til åtte millioner kroner, skriver Dagens Næringsliv.

Senere tjente Fiksdal 35 millioner kroner på gullgruve-selskapet Crew. Så gikk alt galt og aksjene ble tvangssolgt. Crew-aksjen har nesten halvert seg på Oslo Børs siste 12 måneder, men er opp 200 prosent hittil i år.

Nå krever Fiksdal ifølge DN at meglerhuset ABG Sundal Collier dekker tapet, fordi det ikke advarte mot en plassering som var «hinsides enhver fornuft».

Dr. Stockman
Den tidligere nattevakten skrev blant annet rundt 12.000 innlegg om gullgruveselskap på nettet. Fiksdals kallenavn var Dr. Stockman.

- Det var en morsomhet. Stock betyr aksje og så er jeg en type som går litt mot strømmen. Litt som Dr. Stockman i en Folkefiende av Henrik Ibsen. Vi har kanskje litt til felles, sier Fiksdal til DN.

Etterhvert ble Fiksdal en av de største private aksjonærene i gullgruveselskapet. Han satset alt han eide og litt til på Crew. På det meste var Fiksdals aksjer verdt 35 millioner kroner.

-Jeg var langt forut for min tid og mente også at en ville få en finanskrise, men trodde jeg ville være beskyttet ved å satse på gull og gullaksjer. I ettertid var det jo hinsides enhver fornuft å satse alt på én aksje. Det burde ABG Sundal Collier advart meg mot, sier Fiksdal til DN.

Ikke medhold
Fiksdal bragte saken inn for Etisk Råd i Norges Fondsmeglerforbund, som håndterer klager mot meglerhusene, men fikk ikke medhold i at meglerhuset bør dekke hans tap, som følge av tvangssalget. Etisk Råd har lagt til grunn at meglerhuset både advarte Fiksdal om risikoen og at han burde solgt seg ned tidligere.

ABG Sundal Collier mener Fiksdal utmerket godt visste hvor risikofylt Crew-plasseringen var, og viser blant annet til alle innleggene Fiksdal skrev på nettet.

Fiksdal sier han tapte alt og mer til og viser til at han også har belånt huset sitt. Fiksdal hadde en skattelignet formue på nær 20 millioner kroner i 2006. I 2008 var formuen null og i dag skylder han ABG Sundal Collier 1,1 millioner kroner.

En gang Crew alltid Crew
Men Roar Fiksdal er ikke den som gir seg så lett. Han har skrapet sammen 100.000 kroner til en ny satsning på Oslo Børs.

- Den eneste måten å komme tilbake på er å handle aksjer og kunne gjøre det bra. Jeg ligger langt foran skjema og har fått 100.000 kroner til å bli 700.000 kroner på et halvår. En dobling per år vil gjøre seg bra det, sier Fiksdal til DN.

Og hva satset Fiksdal på, når han igjen skulle gi seg i kast med investeringer. Crew, selvfølgelig.

Les også: Slik blir du «garantert» rik på andres fiasko
Derfor taper du på børsen
Krever nytt styre i Crew Gold

Privatøkonomi
Populært

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus