Meny

43-åring fikk 6,4 millioner i erstatning fra Nav

Beløpet innebærer etterbetalt uførepensjon tilbake til 1985. Foto: Andreas H. Lunde/ABC Nyheter.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

En 43 år gammel mann har inngått et forlik med staten som gjør at han får 6,4 millioner kroner fra Nav etter en 25 år gammel lang kamp som følge av en arbeidsulykke.

Mannen hadde akkurat fylt 18 år da han 31. januar 1985 i Kongsberg ble utsatt for en arbeidsulykke. Skaden ble godkjent som yrkesskade, men mannen fikk ikke hjelp av trygdekontoret, og han ble informert om at han ikke hadde rettigheter fordi han ikke hadde diagnose.

Siden har han vært gjennom en 25 år lang kamp med mangelfull saksbehandling, feilaktig informasjon, regelbrudd og uaktsomhet fra trygdekontorets side. Nå har han inngått et forlik med staten på 6,4 millioner kroner. Beløpet innebærer etterbetalt uførepensjon tilbake til 1985, skriver Aftenposten.

Beløpet er så høyt at det måtte godkjennes av arbeidsminister Hanne Bjurstrøm (Ap). Det skjedde ved juletider etter at mannen hadde vunnet i lagmannsretten. 43-åringen var da svært syk og svekket og måtte føre saken selv fordi han ikke hadde råd til advokat.

Han vil fortsatt ikke stå fram offentlig og familien ønsker ikke oppmerksomhet.

Bjurstrøm viser til at lagmannsretten lot det være opp til partene å bli enige om erstatningsbeløpet. Hun sier til avisen at det er ingen grunn til å anta at denne saken vil få konsekvenser for praksis. (©NTB)

Privatøkonomi
Populært

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus